torsdag 19. januar 2017

Januar møtet

Godt nytt quilte år folkens !
Nok en flott kveld, med noen gamle og nye besøkende. Denne kvelden var Astrid Eng som stod for innlegget. Astrid fortalte om hvordan vi kan rydde opp på sy rommet. Det hender vel oss alle til tider at det bugner over med nye og gamle stoffer og ufoer som ligger litt over alt. Hun fortalte videre om hvordan vi lettere kan sorter stoffene og hvordan vi kan bruke opp stoff restene etter den duken vi kjøpte stoffet til i utgangspunktet.
Her viste hun noen små brikker hun hadde laget av stoffrestene som hadde blitt igjen etter et stort teppe. Astrid hadde tatt de firkantene som var til overs og laget en liten duk, spisebrikke og en mugg brikke.  

Her har hun en duk som var fantastisk stingsatt i midten av duken. Astrid selv var ikke fornøyd med fargevalget hun har brukt på mønstrene i hjørne. Astrid hadde dermed laget noen nye hjørner, som hun var mere fornøyd med og som hun skulle bruke ved å ta vekk de gamle og erstatte hjørnene med de nye.  

Her var et bilde hun hadde laget i den for mange år siden. Hun hadde ennå ikke fått det på veggen, grunnet at hun nå synes det var for skarp grønn farge ytterst. Astrid ville dermed dempe ned fargen og har valgt å bytte grønn fargen til lysere farge. Astrid er også litt usikker på om hun vil bruke det til bilde på veggen eller til innslag på en veske.  


Her har hun tatt en gammel juleløper fra gamle, gamle dager og tatt ut noen rundinger fra løperen. Astrid  skal sette rundingene over på lin brikken til nye jule spisebrikker.

Her demonstrert Astrid en enkel måte å lage "square in square"

Etter et langt og innholdsrikt ide foredrag fra Astrid, hadde vi vis og fortell.
Her er en løper Birgit drev å sydde på. 

Kjersti hadde laget en fin liten veske som skulle brukes til pennal. Hun hadde bruk et nydelig stoff med glitter på. Håndtakene viste hun ikke helt hvor hun hadde kjøpt.

Her er vesken vi skal sy med Ranee nå i februar og mars.

En sy pung fra Ranee

Her er noen brikke Ranee har syd.  Hun hadde rukket og sydde tre lukkekanter før møte var over. Hun syr i reserfart.
Ingen kommentarer:

Oktober møte

Oktober møte virket som det begynte tidligere en vanlig. Før kl 19:00 var det flere personer, som var i gang med symaskinene. Vi var flere s...