fredag 18. april 2008

April-møte

Denne kvelden var det Tove og Astrid som skulle fortelle om årsmøte til NQF.
Årsmøtet ble avholdt på Olavsgård 4.-6.april, og det var 640 påmeldte.

De hadde tatt masse bilder, ifølge Tove sikkert 200...., men så viser det seg at de dessverre ikke har lov til å vise de bildene offentlig! Det var en skikkelig strek i regningen, for vi hadde virkelig gledet oss til bildene og inspirasjonen! Men, men... de hadde vært på 3 workshop og valgte derfor å fortelle oss mer inngående om det de lærte der istedet.

Astrid hadde med seg et bilde hun holder på med, hvor hun bruker forsvinningsplast. Jeg fikk ikke tatt bildet av det, så jeg skal heller forklare hvordan hun gjorde det...
Aller først satte hun sammen forskjellige biter til bakgrunn, så tegnet hun opp en blomst hun ville lage som motiv på bakgrunnen, og deretter la hun mange, mange små biter (avklipte hjørner i tryll-med-trekanter) som dekket blomsten, la på plasten og sydde på kryss og tvers for å feste alle bitene! Så gjenstår det bare å legge hele bildet i lunkent vann, og vips; plasten forsvinner, og hun sitter igjen med et flott bilde med blomst på!
Det finnes 2 typer slik plast å få kjøpt, Astrid anbefaler den tykke.På Olavsgård fikk de dessuten utlevert en stichery-pakke, som de skulle holde på med når de hadde tid innimellom.... men med 23 butikker, foredrag og workshop, ble det liten tid til det. Men her er bildet av pakken, ferdig sydd av Astrid.
Her følger nå bilder fra vis og fortell :)
Lis har laget en koselig bordbrikke, og holder nå på med et herlig teppe til en kamerat som fyller 50 år og som trenger et slumreteppe i båten sin!


Aud har laget flere fisker, og Linda har laget skjønn duk og pyntegrytekluter til kjøkkenet.Siw har sydd applikasjon/stichery-bilde til bobilen....


og nå er bildet til konfirmanten Thea ferdig.... nesten..., også laget av Siw.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei fra Cambridge, England.

Typisk meg som legger kommentaren min inn på feilt sted.
Her forsøker jeg igjen.

Gratulere til Tove som er blitt "leder". Kjempefine ting dere lager. Jeg er veldig interesert i dette som Astrid holder på med, håper dere viser det her på Åsane bloggen når det er ferdig. Fiskene ser festlig ut, Tove dette må du vise meg neste gang jeg kommer til Bergen. For øyeblikket holder jeg på og sy den skjønne duken Aud har laget, håper den blir like fin som hennes.

Hilsen fra en "lonely Cambridge quilter"

Oktober møte

Oktober møte virket som det begynte tidligere en vanlig. Før kl 19:00 var det flere personer, som var i gang med symaskinene. Vi var flere s...